GY.I.K.

Mekkora helyet foglal el egy mobil WC fülke?

Alapterülete kb. 1,2*1,2 méter, magassága 2,3 méter

Milyen súlya van egy mobil WC-nek?

Cégünktől több típusú mobil WC is bérelhető, amelyeknek súlya 70 és 110 kg között van.

Milyen gyakran kell tisztítani a mobil WC-t építkezéseken, vagy hosszú távú bérlés esetén?

A mobil WC tisztításának gyakoriassága attól függ, hogy milyen igénybevételnek van kitéve az eszköz. Amennyiben 8-10 főnél kevesebben használják a mobil WC-t naponta, abban az esetben elég egy héten egyszer kitisztítani.

Amennyiben a mobil WC-t több mint 10 ember használja, a mobil WC-k mennyiségének növelését javasoljuk: 8-10 emberenként plusz 1 mobil WC szükséges.

Milyen feltételek kellenek egy mobil WC telepítéshez?

Egyenes talaj és jó megközelíthetőség. A többi adott, hiszen a mobil WC egy zárt rendszer, sem csatorna, sem víz nem kell a működéséhez. Nagyon fontos azonban, hogy a mobil WC-ket autóinkkal 4-5 méterre meg tudjuk közelíteni, hogy fel tudjuk tölteni őket telepítéskor, illetve takarítani tudjuk őket.

VIP WC rendelése esetén az előbbieken felül 220V áram szükséges a rendeltetésszerű használathoz.

Mit tartalmaz a mobil WC bérleti díja építkezés, vagy hosszú távú bérlés esetén?

A körjáraton belüli kiszállítást, visszaszállítást és a heti egyszeri körjáratos takarítást.

Mit jelent a körjárat/tisztítókör?

A hét minden egyes napján sofőreink, az ország egy-egy területét járják be, és az adott részen letakarítják a WC-ket, illetve ekkor történik az új WC-k kihelyezése és a lemondott WC-k elszállítása. Egy területet hetente általában csak egyszer érintünk.

Hány darab mobil WC-t érdemes rendelni egy rendezvényre, vagy rövid távú bérlésre?

Az adott helyszín, a várható létszám és a rendezvény hosszának ismeretében tudnak segíteni kollegáink az optimális darabszám kiválasztásában.

Egy mobil WC maximum 180-200 használatra elegendő (nem főre!). Amennyiben több napos a rendezvény sok esetben szükséges plusz tisztítás, vagy több Mobil WC megrendelése.

Mennyibe kerül egy rendezvényes WC?

Erre a kérdésre nem tudunk lista árat mondani. A Mobil WC-k árát sok minden befolyásolja: a telepítési helyszín, a mobil WC-k mennyisége, esetleges takarítás szükségessége, a telepítés és az elszállítás kért időpontja, stb.

 

Ezért minden esetben egyedi árajánlatot állítunk össze, ami természetesen az ügyfeleink részére a legköltséghatékonyabb variációt tartalmazza az ügyfél kéréseinek figyelembe vételéve

Mennyi idő alatt kapok választ ajánlatkérésemre?

Árajánlatainkat általában még aznap, vagy a következő munkanapon kiküldjük.

Rendezvény közben is lehet a Mobil WC-ket takarítani?

Egy napos rendezvény esetén nem javasoljuk a Mobil WC-k takarítását, amíg a vendégek ott tartózkodnak. Ilyen esetekben a mobil WC-k számát mindig úgy kell megválasztani, hogy az egész nap folyamán kulturáltan kiszolgálja a résztvevőket.

Több napos rendezvény esetén a mobil WC-ket a kora reggeli órákban szoktuk szervizelni igény esetén.

Van-e plusz költsége, amennyiben a rendezvényre kézmosós WC-t kérek a standard Mobil WC-hez képest

Nem. Minden rendezvényre kézmosós mobil WC-t biztosítunk. (Az ÁNTSZ előírásai alapján egyébként is ez a követelmény)

Milyen anyagokkal fertőtlenítik a Mobil WC-t?

A Xeless Kft. elkötelezett híve a környezettudatos életnek, ezért eszközeinket kizárólag gőzborotvával tisztítjuk és környezetbarát bio vegyszerekkel fertőtlenítjük.

Téli időszakban is bérelhető Mobil WC?

Igen! Egész évben állunk ügyfeleink rendelkezésére. A mobil WC-ket, WC konténereket, zuhany konténereket, vegyes konténereket, szennyvíztartályokat télen, környezetbarát kalcium kloriddal jégmentesítjük szükség esetén. Viszont a kézmosó fagy esetén nem használható (befagy)

Egy fuvarban hány Mobil WC szállítható egyidejűleg?

Széles gépjárműpark állományunknak köszönhetően költséghatékonyan tudunk minden mennyiséget szállítani. Maximális kapacitásunk standard mobil WC esetén maximum 16-20 db / autó, telephelytől és rendelkezésre álló járműtől függően.

Milyen esetben érdemes Mozgássérült WC-t rendelni?

Amennyiben az eseményen csökkent mozgásképességű személy is részt vesz, illetve ha a nagyközönség számára nyitott rendezvényeken, fesztiválokon mindenképpen javasolt mozgáskorlátozott mobil WC biztosítása.

Mit jelent, hogy egy konténer 10 lábas (10’)?

A méretét jelöli, ami ebben az esetben 3 méter*2,5 méter-es alapterületet jelent.

Mit jelent, hogy egy konténer 20 lábas (20’)?

A méretét jelöli, ami ebben az esetben 6 méter*2,5 méter-es alapterületet jelent.

Milyen típusú WC konténerek közül lehet választani?

A „standard” 1, vagy 2 bejáratos 20’ WC konténereken felül VIP WC konténer, kis és nagy gurulós WC utánfutó és a 6, illetve 14 WC fülkés WC konténereink is az ügyfelek rendelkezésére állnak. Így minden megrendelőnknek lehetősége nyílik az elvárásainak legmegfelelőbb eszközünket választani.

Milyen feltételek kellenek egy konténer telepítéséhez?

Egyenes talaj, a konténer méretének megfelelő szabad terület, darus kamionnal megközelíthető helyszín, 20 méteren belül áram csatlakozás. (Ezek a feltételek iroda és raktár konténer telepítése esetén elegendőek.)

Milyen feltételek kellenek egy szaniter konténer telepítéséhez?

Egyenes talaj, a konténer méretének megfelelő szabad terület, darus kamionnal megközelíthető helyszín, 5 méteren belül csatorna, 20 méteren belül víz- és áram csatlakozás.

A konténereknek 5 kW áramigénye van, 6 Bar víznyomás, 3/4 colos víz és 110-es szennyvízcső csatlakozás szükséges a szakszerű működéshez.

Amennyiben a közmű csatlakozások a fentiekben megadott távolságokon kívülre esnek, a kiépítés további költségvonzattal jár, illetve jelentős távolságok esetén alternatív megoldásokat tudunk javasolni.

Mi a teendő, ha a területen nincs, vagy csak messze van csatorna csatlakozás?

Ebben az esetben szennyvíztartályt biztosítunk. A szennyvíztartályon egy jelzőablak ad támpontot a tartály telítettségéről. Ha a szennyvíztartály megtelik, annak szippantásáról is tudunk gondoskodni.

Mi a teendő abban az esetben, ha a rendezvény helyszínén nincs semmilyen közmű, de mégis konténert szeretnék bérelni?

Erre is tudunk megoldást!  A csatorna csatlakozást szennyvíztartállyal, a víz csatlakozást pedig víztartályokkal és hidroforral tudjuk kiváltani.

Mi a teendő, amennyiben már nincs szükség a konténerekre, szennyvíztartályokra?

Kollegáinkkal egy időpontot kell egyeztetni az elszállításra. Megrendelő feladata a konténerek kipakolása és végső takarítása, illetve szennyvíztartály bérlete esetén annak kiszippantásának megoldása (akár a Xeless Kft tartályautóinak segítségével).

Mit jelent, hogy komplex szolgáltatást nyújtanak?

Cégünk teljes körű, komplex szolgáltatást nyújt rendezvényekre, hiszen a mobil eszközökön kívül azok folyamatos felügyeletét, takarítását is ellátjuk igény esetén. Konténer rendelés esetén a konténerek telepítését, közműre kötését, WC papírral, folyékony szappannal és kéztörlővel feltöltését, takarítását is kollegáinkra bízhatja. Eszközeink üzemeltetésén kívül vállalunk szennyvízszippantást, hulladékkezelést, területrendezést, hó eltakarítást, jégmentesítést is.

Hány nappal előre kell megrendelni a konténereket, mobil WC-ket?

Munkatársaink a hét bármely napján a nap bármely időszakában rendelkezésre állnak. Amennyiben eszközállományunk szabad kapacitást mutat, abban az esetben akár 24 órán belül a helyszínre telepítjük a megrendelt mobil WC-t vagy konténert.

Téli időszakban is bérelhető szaniter konténer?

Szaniter konténerek esetén fontos a fagymentesítés biztosítása, a vezetékek (elsősorban a víz) szigetelése. Ennek megoldása a Megrendelő feladata, de kérés esetén ezt a szolgáltatást is elvégezzük.

Mennyi idő alatt helyeznek üzembe egy konténert?

A raktárkonténerek, őrkonténerek, irodakonténerek telepítése a helyszíni körülmények függvényében kb. 1 órát vesz igénybe. A WC konténerek, zuhanykonténerek, és vegyes szaniterkonténerek, telepítése kicsit hosszadalmasabb folyamat a víz- és csatornabekötések miatt. Az utóbbiaknál terepviszonyoktól függően 1,5-2 óra szükséges az üzembe helyezésükhöz

Kell e közterület foglalási engedély a mobil WC vagy konténer közterületre való kihelyezéséhez?

A mobil WC-k és konténerek közterületen történő kihelyezéséhez szükséges engedélyt kérni a területi hatóságtól. Az engedélyeket a bérlőnek kötelessége beszerezni és nem a bérbeadónak

Milyen egyéb mobilterméket, szolgáltatást ajánlanak rendezvényekre?

Mobil toalettek mellet az alábbi termékeket ajánljuk még rendezvényekre: mobil piszoár, mobil kézmosó, mobil ivókút, mobil pelenkázó, mobil kerítés, hulladékkezelés.

Mit takar a hulladékkezelés?

Rendezvények esetén vállaljuk az összegyűlt hulladék elszállítását, szemetes gyűjtőedények biztosítását, a rendezvény területének folyamatos felügyeletét, takarítását, illetve a végtakarítás megoldását.

Hány darab kuka és ember kell egy rendezvény ellátásához?

Erre a kérdésre az esemény hosszának, a várható létszámnak, a terület nagyságának, a programhelyszínek és programfajtáknak, a catering megoldásának ismerte mind-mind hatással van, így ezek ismeretében tudnak kollegáink egyedi árajánlatot összeállítani minden egyes esetben.